Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Boogspanning 8+

Vanaf: 67.99

8 deelnemers van 80 nu voor 67,99

Meer deelnemers selecteer je boven de agenda voor 8,50 p.p.

Nodig iedereen uit en speel Boogspanning!

Kies zelf een locatie. Bijvoorbeeld in het bos, park, tuin, gymzaal, schuur, werkruimte of school.

Bij  meer dan 25 deelnemers kun je contact met ons opnemen.

Incl. 21% btw, excl. verzendkostea 9.99 via afhalen bij één van de 3000+ PostNL servicepunten of 15 op eigen adres laten bezorgen. Op retourdatum afgeven bij PostNL servicepunt. Franco PostNL sticker is inbegrepen bij verzendkosten.

boogspanning

Startspel

Alle deelnemers proberen van achter een lijn een pijl weg te schieten. Zo ontdekken de deelnemers met welke kracht ze hoe ver komen. Wie komt het verste? 

Onze ervaring is dat er elke groep, ongeacht de leeftijd, er altijd wel een of twee zijn die het prettig vinden om het de eerste keer even samen te doen, de rest redt zichzelf. Wel is het handig om af te spreken dat iedereen tegelijk de pijlen weer ophaalt.

Shoot Pawns

Als voorloper op het veldspel gaan de deelnemers proberen om iets te raken. Hier kun je pionnen voor gebruiken. Petflessen werken net zo goed.

Maak teams en de strijd begint. Welk team heeft als snelste alles om?

Dit spel is ook te verwerken in andere spellen als extra speldoel.

Boogschieten kerk
Archery Battle

Beide teams rennen vanuit achter hun eigen teamveld naar het middenveld waar ze max. 2 pijlen mogen pakken. Dit is de “vrije zone” van ongeveer 4 meter waarin een deelnemer niet mag schieten of geraakt mag worden. Achter de vrije zone heeft ieder team een eigen speelveld. Raak een deelnemer van het andere team voor 1 punt. Vang een pijl voor 2 punten.

Hungergames

In dit spel is het ieder voor zich. Als je geraakt bent, lig je uit het spel. Wie als laatste overblijft wint. Als startpositie
staan de spelers in een cirkel met de bogen tegen elkaar aan. Bij het eerste signaal gaan ze op zoek naar de beste positie. Na het tweede signaal mogen ze beginnen met het proberen te raken van de andere deelnemers.

Voor kinderen vanaf 8 jaar. Natuurlijk zijn er ook kinderen wel eens jonger die spelen. Lightfight heeft een apart pakket voor kinderen en volwassenen.

Uiteraard wordt je voorzien van een boog met daarbij 2 pijlen per persoon. Ook wordt een veiligheidsmasker die over een eventuele bril heen gaat. We sturen altijd reserve pijlen mee waarschijnlijk zul je niet alle pijlen gebruiken. Het is namelijk veel leuker als er minder pijlen zijn zodat deelnemers het veld door moeten lopen met kans geraakt te worden.

Zolang je niemand tot last bent en rekening houdt met de regels en de veiligheid van de locatie kun je met een particulier gezelschap gebruik maken van openbaar terrein. 

Bedrijven of organisaties kunnen in sommige gevallen wel een meldingsplicht bij de gemeente hebben. Of dit nodig is verschilt per gemeente. 

In principe kun je overal een speelveld maken. Natuurlijk is het wel handig dat je niet direct naast een druk fietspad het veld neerzet, maar dat is niet anders dan bijvoorbeeld bij voetbal. Het speelveld mag wel iets kleiner zijn. Met totaal 40 x 15 meter heb je meer dan voldoende.

Obstakels zijn niet noodzakelijk. Het is wel gebruikelijk om iets neer te zetten om achter te verschuilen, maar wij vinden het zelf leukst als de obstakels dan niet hoger zijn dan ongeveer een meter. Er is dan meer contact en het spel loopt ook sneller door.

Obstakels kunnen vaak eenvoudig gemaakt worden van wat voorhanden is. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen of een stevige tafel. Het ziet er al snel extra leuk uit met een camouflagenet er overheen die je erbij kunt huren. Ook hebben wij camouflagetenten te koop.

 

Laat je niet weerhouden door wat spetters. Zolang je na afloop het goed droogmaakt, kan het materiaal dit prima hebben. 

Reviews

Facebook

Gemiddeld
*****

Trustpilot

Gemiddeld
9,4

activiteiten

Gemiddeld
9,7

Google

Gemiddeld
*****

Boogspanning 8+

Deze Website werkt het Beste met Cookies

D​oor verder te gaan accepteer je automatisch cookies. Lees meer in ons PRIVACYBELEID